Višnjeva torta
Višnjeva torta
31. 12. 2020
Patricija K. R.
485
Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Vstop prost
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Trajanje
Začetek: 31.12.2020
Zaključek: 31.01.2021
Ob zaključku leta pripravljamo različne dobrote, slane in sladke.
Torta je znak praznovanja, zato danes z vami delimo recept priprave in peke torte, ki ga je z nami delila Simona.
SESTAVINE:
Testo:
- 6 jajc
- 180 g sladkorja
- 150 g moke
- 30 g koruznega škroba
- 30 g kakava v prahu
Nadev (višnjev) :
- 1 kozarec vloženih višenj
- 25 g sladkorja
- 30 g jedilnega škroba
- 3 jž ruma
Nadev (smetanov) :
- 800 ml sladke smetane
- 2 vrečki vanili sladkorja
- 3 vrečke utrjevalca za smetano
Dekoracija :
- Čokoladni ostružki
- Višnje (12 ali 16 lepih višenj od kompota, odvisno od željenega števila kosov)
- Polna dresirna vrečka stepene sladke smetane
POSTOPEK :
Biskvit:
Jajca ter sladkor penasto stepemo ( 8 - 10 minut).
Moko, jedilni škrob in kakav zmešamo, presejemo na jajčno mešanico in ročno vmešamo, da postane masa enakomerna.
Uporabimo model premera (26 – 28), katerega na spodnji strani obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo maso.
Pečemo pri 160 stopinjah 15 – 20 minut.
Pečen biskvit po nekaj minutah vzamemo iz modela, odstranimo papir in postavimo na hladno, (najbolje v hladilnik čez noč). Nato ga dvakrat prerežemo.
Puding :
Višnje odcedimo, prestrežemo sok, odmerimo 250 ml, mu dodamo sladkor. V škrob damo 4 jž tega soka. Preostali del zavremo in vkuhamo v škrob, da nastane gost puding. Na koncu vmešamo višnje in 2 žlici ruma.
Smetano stepemo z vanili sladkorjem ter utrjevalcem za smetano.
Na pladenj položimo prvo plast biskvita, navlažimo z mešanico ruma ter vode ali soka. Na to enakomerno porazdelimo puding. Nanj damo plast smetane.
Položimo naslednjo plast biskvita, navlažimo in nanj razporedimo tretjino smetane.
Na smetano položimo še zadnjo plast biskvita.
Celotno torto premažemo s smetano.
Preostalo smetano nabrizgamo na torto v obliki kupčkov in okrasimo z višnjami.
Poskusite, res je odlična!🤩