Škotski keksi priprava in peka
Škotski keksi priprava in peka
16. 12. 2020
Izbrisan U.
411
Izobraževanje, Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Trajanje
Za sladko razvajanje vam danes ponujamo recept za pripravo
Škotskih keksov – Božični piškotov.
(hitra obdelava, da ne segrevamo testa)
Sestavine:
- 250 g masla,
- Ščepec soli,
- 100 g sladkorja v prahu,
- 250 g moke (mehka tip 400 ali 500),
- 100 g škroba – gustin
Segrejete pečico na 150 °C – VENTILATOR.
Pekač namastite in obložite s peki papirjem.
Ko presejete mleti sladkor in narežete maslo na kocke ga dobro penasto umešate.
Pripravite presejano moko in škrob, presipate v penasto maso in na hitro gnetete.
Maso prenesete na desko pomokano s sladkorjem v prahu in razvaljate na 5 - 8 milimetrov, napikate z vilico in izrežete oblike po želji.
Naložite na peki papir in pečete 25 minut na 150 °C.
Pečene preložite na desko in posipate s sladkorjem v prahu.
Po želji masi dodate limonino lupinico ali esenco sivke.
Pečeni keksi so zelo svetli.
Želimo vam uspešno peko!