Razmigajmo možgane s Spominčico

21. 4. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 64
Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Termini
21.04.2021 (sreda) ob 15:20

Poročilo o dogodku


 

V sklopu delovanja Demenci prijazne točke (DPT), ki jo imamo na lokaciji VeGeC Občine Hoče – Slivnica, Rogoška cesta 60 v Rogozi smo v sodelovanju z društvom Spominčica za vas pripravili koristne napotke in nasvete »Kako razmigamo možgane s Spominčico«.

Spominčica v sodelovanju z VeGeC Občine Hoče-Slivnica nudi pomoč in podporo osebam z demenco, njihovim svojcem ter drugimi, ki želijo aktivno zmanjševati tveganje za kognitivni upad.

 

RAZMIGAJMO MOŽGANE S SPOMINČICO

Spominčica nudi pomoč in podporo osebam z demenco, njihovim svojcem ter drugimi, ki želijo aktivno zmanjševati tveganje za kognitivni upad.

 

POSVETOVALNICA

  • Osebno svetovanje – vsak delovnik med 8.00 in 15.00 uro. Za terminsvetovanja pokličite na 01/ 256 51 11 ali pišite na svetovanje@spomincica.si.
  • Svetovalni telefon – vsak dan med 8. In 22. Uro (tudi med vikendi) na številki 059 305 555.
  • Elektronsko svetovanje – pišite nam na: svetovanje@spomincica.si.

 

DELAVNICE:

Delavnica DEJVA SE DRUŽIT in RAZMIGAJMO MOŽGANE izmenjajoče vsako sredo ob 11.00 uri. Delavnice so namenjene aktivnemu druženju in izvajanju aktivnosti za ohranjanje kognitivnih sposobnosti ter aktivnosti, ki omogočajo krepiti in širiti socialno mrežo.

 

SKUPINA ZA SAMOPOMOČ:

Skupina za za pogovor svojcev oseb z demenco vsako 1. sredo v mesecu ob 17.00 uri. Skupina je namenjena pogovoru, razumevanju, poslušanju in izmenjavi izkušenj svojcev oseb z demenco. Obvezna prijava na: svetovanje@spomicica.si.

 

ALZHEIMER CAFE:

  • Alzheimer Cafe je sproščeno predavanje za vse, ki jih zanima problematika demence. Predavanja potekajo 2. Torek in zadnji četrtek v mesecu ob 11.00 uri.

 

DRUŽABNIŠTVO:

  • Družabništvo je namenjeno aktivnemu preživljanju prostega časa z osebami z demenco. V času epidemije COVID-19 se lahko družabništvo po dogovoru izvaja tudi na daljavo – preko telefonskega pogovora ali video klica.

 

Za vse informacije in prijave na aktivnosti pokličite na 01/ 256 51 11 ali pišite na info@spomicica.si.

 

V času epidemije COVID-19 aktivnosti spominčice potekajo na spletu preko ZOOM-a. S strani Demenci prijazne točke Občine Hoče-Slivnica smo dosegljivi na vegec@hoce-slivnica.si ali 030 465 270. 

Zapisala: Veronika Tonejc