Priprava "Kuščarjev"iz kvašenega testa
Priprava "Kuščarjev"iz kvašenega testa
29. 10. 2020
Patricija K. R.
298
Obveščanje javnosti
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Termini
10.11.2020 ob 00.00
V tem čudnem času, ko se vsak dan pogovarjamo samo o CORONI, vas vabim, da se pridružite kuharski delavnici, ki smo jo izvedli v VeGeC-u s pomočjo ga. Simone.
Nekateri jo poznate, saj je sodelovala že pri mnogih kuharskih delavnicah in nam razkrila kar dosti skrivnosti, ki jih poznajo le veliki mojstri.
Nekateri jo poznate, saj je sodelovala že pri mnogih kuharskih delavnicah in nam razkrila kar dosti skrivnosti, ki jih poznajo le veliki mojstri.
Zdaj, v času počitnic lahko ustvarjate skupaj z vašimi nadebudneži in naredite različne izdelke iz kvašenega testa, uporabite domišljijo. Tokrat vam ponujamo peko Kuščarjev.
Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo:
o 500 g bele moke
o 60 g mehkega masla
o 50 g sladkorja
o 40 g svežega kvasa
o 1 jajce velikosti M
o 180 g mleka
Potrebujemo še:
o Jajce za premaz
o Rozine za oči
o Sezam za nosnice
Postopek priprave:
Vse sestavine intenzivno pregnetemo, da dobimo gladko testo,
(15- 20 minut).
Slika1
Stehtamo še:
4 x 30 g - prameni
1 x 55 g - glava s prameni
2 x 15 g - za nogice
Slika2
Priprava posameznih delov kuščarja.
Vzamemo kroglice in jih oblikujemo v pramen. Iz največje oblikujemo glavo s pramenom.
Slika3
Za tem začnemo s pletenjem kite s 5 prameni.
Kuščarje zlagamo na pekač, premažemo z razžvrkljanim jajcem, vtisnemo rozine za oči, sezam za nos. Pustimo vzhajat. Po vzhajanju jih ponovno, previdno, premažemo z jajcem.
Pečemo pri temperatur 180 °C približno 20 minut. Pečene naložimo na rešeto, da se ohladijo.
Želim vam prijetno druženje in uspešno peko, ko pa spečete, nam pošljite kakšno fotografijo.
Dokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog