Peka prazničnega peciva

12. 12. 2019 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 343
Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Termini
18.12.2019 (sreda) ob 14:00

Poročilo o dogodku

IZVEDENA DELAVNICA: Peka božičnega peciva

DATUM: 18.12.2019

URA: 14.00 – 16.00

DELAVNICO IZVEDEL: udeleženci VeGeC Občine Hoče - Slivnica ter Veronika Tonejc

UDELEŽENCI: 8

 

Poročilo 

Izvedba delavnice je potekala v prostoru kuhinje, kjer smo z obiskovalci pripravljali praznično pecivo.

Recept za prikupne ježke:

Sestavine:

  • 300g moke,
  • 2 mali žički pecilnega praška,
  • 70g sladkorja,
  • 1 vanilin sladkor,
  • 1 jajce,
  • 4 žlice mleka,
  • 150g masla

Priprava testa:
Vse sestavine premešajte  in zgnetite, dodaj 5-6 žlic kokosove moke, da bo masa bolj kompaktna, napravite manjše kroglice (velike kot oreh) stisnite s prsti na strani kroglice, da nastanejo vdolbinice za obrazek in nosek. Vse skupaj naložite na pekač in pri 200 stopinjah pecite 10 minut.

Ko se spečeni  keksi ohladijo jih primite za nosek oz. trup ter ježka namočite v stopljeno čokolado ter nato še v kokosovo moko. Z zobotrebcem ježku s čokolado še narišite očki in nosek.

S skupnimi močmi smo pripravljali tudi sirovo gibanco, odlične marmeladine zavitke ter kekse različnih oblik.

Dober tek.