Peka bavarskih medenih srčkov

6. 9. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 143
Izobraževanje, Kulinarika, Razno, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Termini
08.09.2021 (sreda) ob 10:00

Poročilo o dogodku


V sklopu delovanja VeGeC Občine Hoče – Slivnica smo za obiskovalce centra pripravili kulinarično delavnico »Peka bavarskih medenih srčkov«.

Za nepozabno kulinarično doživetje so ta dan poskrbele obiskovalke centra oz. »Pogovorne skupine čebelica«. Tradicionalne kulinarične dobrote smo pripravile ob sestavine: gladka moka, jajce, sladkor, med, pecilni prašek, margarina, mleti cimet.

Sestavine:

  • 400g moke, 140 g sladkorja v prahu, 50g masla, 2 jajci, 2 žlici medu, 1 žlico sode bikarbone, 1 žličko začimb za medenjake, 1 rumenjak

Za glazuro:

  • 1 beljak, 1 žličko limoninega soka, 150g sladkorja v prahu

Postopek:

Moko in sladkor presajate, dodajte košček zmehčanega masla, jajci, med, sodo bikarbono ter začimbe in zgnetite v mehko in voljno testo. Za 24 ur ga postavite v hladilnik. Nato ga še enkrat pregnetite in razvaljajte na 4 mm debelo.

Izrežite različne motive v našem primeru srčke, jih položite v pekač, obožen s papirjem za peko in piškote približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180stopinj C. Takoj po peki jih premažite z razžvrkljanim rumenjakom in počakajte, da se posušijo.

Iz beljaka, limoninega soka in presajenega sladkorja zmešajte gladko glazuro. Dajte jo v majhni škrnicelj iz papirja za peko, odrežite vogalček in okrasite piškote.

Želimo vam veliko uspeha in veselja pri peki.