Peka bavarskih medenih srčkov
V sklopu delovanja VeGeC Občine Hoče-Slivnica ste vljudno vabljeni na kulinnarično delavnico PEKE BAVARSKIH MEDENIH SRČKOV, ki bo potekala v sredo dne 08.09.2021 ob 10.00 uri. Ob Pogovorni skupini Čebelice, ki delujejo v sklopu RK Rogoza si bomo kulinarično pridobilo strokovno znanje izdelave medenih bavarskih dobrot.
Vljudno vabljeni ob upoštevanju navodil NIJZ.
Vse delavnice so brezplačne, financira jih Občina Hoče-Slivnica.
Poročilo o dogodku
V sklopu delovanja VeGeC Občine Hoče – Slivnica smo za obiskovalce centra pripravili kulinarično delavnico »Peka bavarskih medenih srčkov«.
Za nepozabno kulinarično doživetje so ta dan poskrbele obiskovalke centra oz. »Pogovorne skupine čebelica«. Tradicionalne kulinarične dobrote smo pripravile ob sestavine: gladka moka, jajce, sladkor, med, pecilni prašek, margarina, mleti cimet.
Sestavine:
- 400g moke, 140 g sladkorja v prahu, 50g masla, 2 jajci, 2 žlici medu, 1 žlico sode bikarbone, 1 žličko začimb za medenjake, 1 rumenjak
Za glazuro:
- 1 beljak, 1 žličko limoninega soka, 150g sladkorja v prahu
Postopek:
Moko in sladkor presajate, dodajte košček zmehčanega masla, jajci, med, sodo bikarbono ter začimbe in zgnetite v mehko in voljno testo. Za 24 ur ga postavite v hladilnik. Nato ga še enkrat pregnetite in razvaljajte na 4 mm debelo.
Izrežite različne motive v našem primeru srčke, jih položite v pekač, obožen s papirjem za peko in piškote približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 180stopinj C. Takoj po peki jih premažite z razžvrkljanim rumenjakom in počakajte, da se posušijo.
Iz beljaka, limoninega soka in presajenega sladkorja zmešajte gladko glazuro. Dajte jo v majhni škrnicelj iz papirja za peko, odrežite vogalček in okrasite piškote.
Želimo vam veliko uspeha in veselja pri peki.