Otroška delavnica Plastika naša vsakdanja

1. 6. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 157
Izobraževanje, Za otroke, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Pohorska cesta 15, 2311 Hoče
Termini
24.06.2021 (četrtek) ob 10:00

Poročilo o dogodku

Današnji dan je bil prav posebno mavrično obarvan. Za otroke občine Hoče – Slivnica smo v sklopu delovanja VeGeC Občine Hoče – Slivnica ter s sodelovanjem Ekologov brez meja pripravili posebno ekološko delavnico imenovano »Plastika naša vsakdanja«, ki je tokrat potekala na lokaciji v Hočah.

Ob 10.00 uri smo otrokom pripravili nepozaben ekološki program, ki je zajemal veliko pogovora v smeri prepoznavnosti ekoloških odpadkov ter osveščanja vplivov plastičnih izdelkov na okolje. Današnji otroci so skozi ekološko pravljico spoznali različne pravljične like, ki so naravi v pomoč pri ohranjanju lepote našega planeta.

Prav veselo in sproščeno so se otroci pogovarjali o primernih ekoloških korakih odstranjevanja posameznih odpadkov in prvih znakih osveščanja čistega okolja v naši naravi. Ob koncu delavnice je sledil popis oz. oris predmeta na bližnjo površino sprehajalne poti, kjer so lahko otroci narisali svojo grafiko namenjeno temi današnje delavnice.

 

Celotnemu timi Ekologov brez meja iskrena hvala za predstavitev kvalitetne delavnice v Občini Hoče – Slivnica. Obenem se zahvaljujemo O.Š. Dušana Flisa Hoče ter vrtcu Hoče za uporabo otoškega igrišča ter sodelovanje.