Okus zgodovine na krožniku in zasaditev pšenice enozrnice, oz. rastlin iz genske banke
OB DNEVIH
»EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE 2022«
Vabimo na:
OKUS ZGODOVINE NA KROŽNIKU IN ZASADITEV PŠENICE ENOZRNICE, OZ. RASTLIN IZ GENSKE BANKE
Na kuharski delavnici bomo pripravili nekvašen kruh z zelenjavno obaro in lečo, ki je bila značilna hrana za obdobje Bronaste dobe.
KDAJ IN KJE:
10. oktobra 2022 od 10. do 12. ure,
v VeGeC OHS Orehova vas.
Prijavite se lahko na:
041 963 450, 030 465 270 ali vegec@hoce-slivnica.si
Poročilo o dogodku
V sklopu projekta TEKD 2022 smo danes ob 10. uri pripravili še zadnjo delavnico poimenovano »Okus zgodovine na krožniku in zasaditev pšenice enozrnice oz. rastlin iz genske banke«. Delavnica je potekala v Orehovi vasi v prostorih VeGeC OHS. Tudi tokrat smo za obiskovalce centra pripravili dva sklopa delavnice, kulinarično ter delavnico zasaditve rastlin. Na kulinarični smo pripravljali značilno hrano Bronaste dobe, spekli smo nekvašene kruhke, ki smo jih postregli kot dodatek k zelenjavni obari z lečo. Za doprinos samooskrbe ter prijateljskega sodelovanja z Botaničnim vrtom smo v visoko gredo, ki se nahaja ob centru zasadili zelišča ter pšenico enozrnico. Te nam bodo kot dopolnitev našim kulinaričnim delavnicam.