Ob Valentinovem
Ob Valentinovem
12. 2. 2021
Izbrisan U.
168
Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Trajanje
JAGODE S ČOKOLADO
Pred nami je Valentinov vikend imeli bomo nekoliko več časa v kuhinji in tudi priložnost za sladko razvajanje.
Pred nami je Valentinov vikend imeli bomo nekoliko več časa v kuhinji in tudi priložnost za sladko razvajanje.
Partnerja lahko razveselimo s cvetjem ali čokolado, lahko pa mu med drugim pripravimo jagode s čokolado.
Preprosto, hitro in zelo okusno.
Potrebujemo:
- 500 g jagod s pecljem
- 100 g temna čokolada
- 20 g kokosova mast
Priprava:
Jagode operemo, odcedimo in popivnamo s papirnatimi brisačami.
Čokolado razlomimo na koščke, ki jih skupaj s kokosovo maščobo damo v kozico.
Na kuhalnik pristavimo lonec vode, ki jo zavremo. Kozico postavimo nad lonec. V vodni kopeli stopimo čokolado in jo občasno premešamo, da dobimo gladek tekoč preliv.
Jagode primemo za peclje in jih do polovice namočimo v čokolado. Počakamo, da odvečni preliv odteče, nato jih odlagamo na peki papir, lahko pa jih tudi nabodemo na paličice,
ter jih polagamo v visoki kozarec ali visoko posodo. Ko se preliv ohladi, zložimo jagode na servirni krožnik jih damo v hladilniku, ponudimo ohlajene.