Kulinarično popotovanje po pokrajinah nekdanje Jugoslavije in Irana

13. 8. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 174
Kulinarika, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Pivola 90/a, 2311 Hoče
Termini
21.08.2021 (sobota) ob 09:00

Poročilo o dogodku

Občina Hoče-Slivnica v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije – OZ Maribor pričenja z izvajanjem mednarodnega projekta Embracin, ki je sofinanciran s strani Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF) v trajanju do konca leta 2022.

Partnerji projekta: Občina Hoče-Slivnica, Občina PADOVA (Italija), Občina Sala (Švedska), Občina Engomi (Ciper), The Andalusian Municipality Found for International Solidarity (FAMSI), Major Developent Agency Thessaloniki S.A. (MDAT), Polibienestar Valencia, IAMP Alterevo.

Partnerstvo v projektu temelji na izmenjavi izkušenj. Izmenjava izkušenj in dobrih praks lokalnih evropskih oblasti bo pripomogla k dvigu ozaveščenosti in večji usposobljenosti lokalnih akterjev na področju integracije. Končni cilj je okrepiti manj izkušene občine ali lokalne skupnosti, ki se želijo učiti iz spontanih socialnih inovacij, ki vodijo do uspešne integracije migrantov in prispevajo k blagostanju družbe.

 

V sklopu delovanja VeGeC Občine Hoče-Slivnica in skupnim sodelovanjem Rdečega križa Slovenije – OZ Maribor smo v okvirju delovanja Pohorske tržnice izvedli skupni dogodek poimenovan »Kulinarično popotovanje po pokrajinah nekdanje Jugoslavije in Indije.« Tega dne smo k sodelovanju povabili lokalne ponudnike kulinaričnih dobrot. K izvedbi dogodka so v obliki podaritvi svojih dobrot pristopili: Pekarna Hoče (sirni burek in lepinje), KZ Rače (čevapčiči), Franja Bračko (domači ajver), Franc Roth (Jugo napitek). Tega dne smo za obiskovalce in ponudnike na tržnici pripravili okusne dobrote iz receptov nekdanje Jugoslavije (mesni burek) in Irana (polnjeni kruhki po Iransko ter Baklava na Iranski način). Za obiskovalce so bili ta dan tudi pripravljeni recepti katere so si lahko posamezniki lahko odnesli tudi domov.

Za pomoč in sodelovanje se strani VeGeC Občine Hoče-Slivnica zahvaljujemo Pekarni Hoče, KZ Rače, Franji Bračko, Francu Roth ter ostalim sodelujočim pri peki okusnih dobrot.