Kulinarični recept priprave slastne Kostanjevke
Ob prekrasnih jesenskih dnevih vam priporočamo slastno Kostanjevko v kozarcu.
Potrebuješ (za 4 kozarčke):
500 g svežega kostanja
200 g stepene sladke smetane
100 ml rastlinskega mleka
2-3 žlice ruma
25 g stopljene temne čokolade
2 žlici medu
ščep soli
kakav in stepena smetana za po vrhu
Kostanj skuhaj in olupi. Nato ga prestavi v blender in dodaj ostale sestavine. Obdelaj do gladkega, kremo nadevaj v kozarčke in prestavi v hladilnik za 2 uri. Preden serviraš po vrhu nabrizgaj stepeno sladko smetano in posuj s kakavom.
Kako skuhati kostanj?
Zavri vodo, nato temperaturo zmanjšaj, krop rahlo osoli in vanj stresi opran in prerezan kostanj. Po 40 minutah preveri, če je meso že mehko, in olupi.
Kostanj se najlepše lupi, če ga zarežete v x.
Da bo lupina lepše odstopila od mesa, kostanj, ko je kuhan, pustite v vodi, da se ne ohladi. Jemljite le po nekaj kostanjev iz posode in jih sproti lupite.