Kaki, priprava sladic
Kaki, sadež bogov, uporabljamo v kulinariki pogosto kot sladico, sicer pa lahko kaki pripravljamo
po receptih za peko, ki jih uporabljamo za drugo sezonsko sadje.
Namig 1: Kakijeve krema
Okusno in naravno sladico lahko pripravite iz svežega kakija, katerega meso dobro pretlačite ali zmeljete s paličnim mešalnikom ter dodate preostale sestavine, lahko pa uporabite tudi suhe rezine.
Suhe rezine kakija čez noč namočite v vodi, zjutraj odlijte vodo oz. popijte približno polovico tekočine ter preostanku prilijte sok dveh limon.
Premešajte s paličnim mešalnikom, dodajte dve banani in ponovno premešajte, da dobite gladko zmes.
Ponudite v kozarcih, okrašenih z nekaj rezinami svežega sadja.
Namig 2: Kakijeve rezine
Hitre kakijeve rezine sestavimo v nekaj minutah s posipavanjem mešanice moke in sladkorja,
polivanjem smetane in nalaganjem kakijevega nadeva. Zaključimo jih s polivko iz smetane
z jajcem, ki se zlatorumeno zapeče.
Sestavine ki jih potrebujemo:
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1 sladka smetana
- 5 kakijev
- 5 jedilnih žlic drobtin
- zravnana čajna žlička cimeta
- 2 jajci
- maslo in drobtine za pekač
Postopek:
Pečico prižgemo na 180 stopinj Celzija.
V posodi zmešamo moko in sladkor.
V multipraktik damo kaki in ga zmiksamo, dodamo drobtine in cimet.
Ponovno na kratko vklopimo multipraktik.
Pekač namažemo z maslom in posujemo z drobtinami.
V pekač potresemo polovico suhe zmesi moke in sladkorja. Pekač potresemo, da se zmes
enakomerno porazdeli.
Po zmesi polijemo polovico sladke smetane.
Enakomerno razdelimo kaki po posodi, po kakijevem nadevu potresemo preostanek suhe zmesi.
Jajci zmešamo v preostalo sladko smetano.
Preliv polijemo v pekač. Pekač postavimo v vročo pečico in pečemo 40 minut.
Vzamemo iz pečice in ohladimo. Rezine se lepše režejo, če so ohlajene v hladilniku.
Dober tek!











