Delavnica Za prihodnost z manj odpadki

1. 6. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 161
Izobraževanje, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Termini
14.06.2021 (ponedeljek) ob 17:00

Poročilo o dogodku

Za prihodnost z manj odpadki

Obeležujemo ekološki teden z Ekologi brez meja. Današnji dan dne, 14.6.2021 ob 17.00 uri smo našim zvestim obiskovalcem centra predstavili izvrstno delavnico poimenovano »Za prihodnost z manj odpadki«.

S strani Ekologov Slovenije nam je Jaka predstavil koristne informacije kako ravnati z odpadki in kakšne koncepte lahko urejamo posamezniki za ohranitev lepega in trajnega doma ter narave.

Udeleženci smo spoznali osnovne dejavnike, ki vplivajo na življenjski prostor, vrste odpadkov in natančneje spoznali korake, ki jih lahko izvajamo sami, da bomo pozitivno prispevali k zmanjševanju odpadkov (hrane in embalaže).

Ekologi brez meja se zavzemajo za svet brez odpadkov, ki ga skušajo doseči z ozaveščanjem, aktivacijo in predvsem povezovanjem posameznikov, odločevalcev in organizacij. Njihovo poslanstvo je odkrivanje novih tem in zagotavljanje podatkov, s katerimi lahko vplivajo na spremembe posameznikov in navad. So mnenjski voditelji na področju odpadkov, ki svoje napore usmerja predvsem v preprečevanje nastajanja odpadkov.

Celotnemu timi Ekologov brez meja ter posebej Jaku K. iskrena hvala za predstavitev kvalitetne delavnice v Občini Hoče – Slivnica.