Delavnica "Balinišče povezuje generacije"

3. 7. 2020 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC ) 307
Šport, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Šolska ulica 10, 2311 Hoče, 2311 Hoče
Termini
10.07.2020 ob 10.00

Poročilo o dogodku


Poročilo:  Balinišče povezuje generacije

Datum: 10.07.2020 od 10.00 do 11.00 ure

Delavnico izvedla: DU Hoče – sekcija balinarji

 Opis:

S skupnim sodelovanjem VeGeC Občine Hoče – Slivnica ter društvom upokojencev  Hoče sekcija balinanje smo se združili v delavnici, ki smo jo poimenovali  »Balinišče povezuje generacije«. Občina Hoče – Slivnica ima veliko pridnih in ustvarjalnih društev in eno izmed njih smo podrobneje spoznali oz. predstavili v obliki medgeneracijskega skupnega sodelovanja. Vabilo je bilo namenjeno vsem medgeneracijskim športnim navdušencem, ki bi želeli podrobneje spoznati ta izvrsten šport balinanja.

 S strani ga. Ana smo prejeli natančnejše podatke igranja balinanja in spoznanja krogle in balinčka, ki sta bili glavni točki današnjega igranja.

 Povzetek igre:

Balinanje je igra s kroglami, ki jo lahko igrate posamezniki ali ekipe z dvema ali tremi igralci. Kot tekmovalna disciplina po svetu ni najbolj razširjeno, je pa zelo priljubljena oblika zabave. Igra se začne z metom balina, ki je manjši od ostalih krogel, cilj igre pa je, da ekipa oziroma posameznik majhnemu balinu čim bolj približa vse svoje krogle. Zmaga tisti, čigar krogla je najbližje balinu, vsaka dodatna krogla blizu balinu pa pomeni dodatno točko.

 Posebno zahvalo namenimo DU Hoče – sekcija balinanja, ki nam je predstavil igranje balinanja.

 

Zapisala:

Veronika Tonejc