Delavnica Čuječnost prvi modul

1. 6. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 178
Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Bohova , 2311 Hoče
Termini
10.06.2021 (četrtek) ob 17:00

Poročilo o dogodku


Poročilo: Čuječnost - prvi modul

V sklopu projektov Las lastovica so se pripravile različne medgeneracijske delavnice, ki bodo potekale na različnih lokacijah po Občini Hoče – Slivnica.

Današnji dan ob 17.00 uri na lokaciji športnega parka v Bohovi smo izvedli prvo delavnico Čuječnosti, ki je zajemala teoretski del: opredeljenosti čuječnosti, pravilno dihanje ter praktično izvajanje čuječnosti v skupini.

 

Kaj je čuječnost:

Čuječnost ni le tehnika, pač pa je proces spoznavanja, sprejemanja in spremembe. Je način bivanja, ki se zrcali na vseh področjih našega življenja. Vedno bolj jasno zaznavanje in razlikovanje dogodkov v našem doživljanju nam omogoča pot osebnostne rasti, ki je za vsakega edinstvena. Opazimo na primer osebno pripoved o tem, kdo smo, kaj smemo in kaj bi morali biti. Zavedanje tega nam omogoča, da lahko izstopamo iz ustaljenega načina delovanja in si omogočamo nove izkušnje.

Najlepša hvala ga. Aleksandri Mernik Merc za odlično pripravljeno delavnico s tehniko sproščanja čuječnosti, ki jo lahko izvajamo v prostoru ali na prostem.