Izdelava vrečke iz blaga

12. 2. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 352
Izobraževanje, Razno, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Trajanje
Začetek: 18.01.2021
Zaključek: 22.01.2021

Poročilo o dogodku


 

Še vedno nosite plastične vrečke? Vrečka iz blaga je veliko boljša izbira in kot bi mignil si svojo unikatno vrečko lahko izdelate tudi sami.

Za vas smo pripravili postopek izdelave vrečke iz blaga.

Iz bombažnega blaga ukrojimo 2x pravokotnik velikosti 40cm x 55cm za torbico in 2x trak 10cm x 55cm za ročaje. Velikost torbice in ročajev lahko prilagodite svojim željam in potrebam.

Izdelava:
Trakova za ročaje pripravimo na šivanje tako, da na obeh daljših stranicah zalikamo 1cm širok zagib. Trak polikamo na polovico in ga sešijemo nekaj milimetrov od roba po obeh straneh. Pravokotnika za vrečko položimo z licem na lice in obšijemo z odprtino na eni krajši stranici. Na stroju izberemo overlock šiv in z njim obentlamo živi rob. Vrečko obrnemo in zgornji rob zalikamo z zagibom 1cm. Tako pripravljen rob zapognemo še enkrat za 3cm, zalikamo. Z markerjem za blago si označimo kje želimo imeti ročaje. Na našem izdelku so 5cm od roba vrečke. Ročaje vstavimo v zagib, zabuckamo in prešijemo. Za lepši izgled in boljšo funkcionalnost ročaje zapognemo in jih prišijemo na zgornji rob vrečke.

Želimo vam veliko užitkov pri izdelavi vrečke iz blaga.