Bučna marmelada s citrosi in ingverjem
Bučna marmelada s citrosi in ingverjem
18. 11. 2020
VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC)
663
Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Trajanje
Za odpornost in dobro počutje vam priporočamo sledeč recept priprave bučne marmelade z citrosi in ingverjem.
Bučna marmelada s citrusi in ingverjem
Sestavine
– 3 kg bučk, olupljenih, očiščenih ter naribanih
– 2 l vode
– 170 g ingverja, olupljenega in naribanega
– 4 bio pomaranče
– 4 bio limone
– 2 kg želiranega sladkorja
Priprava
- Večer pred pripravo marmelade namočimo limone in pomaranče v osoljeno vodo, zato da bodo čim bolj čiste.
2. Pomaranče in limone narežemo na tanke rezine. Uporabimo lahko tudi lupino dveh pomaranč in ene limone, lahko pa vse, a bo marmelada malo bolj grenka.
3. Bučo, vodo, ingver, pomaranče in limone damo v večjo posodo in kuhamo približno pol ure, da so lupinice agrumov mehke.
4. Dodamo sladkor, dobro premešamo in kuhamo še kakšno uro, da se marmelada zelo zgosti.
5. Nadevamo v čiste kozarce za vlaganje, zapremo ter postavimo na toplo mesto.
Želimo vam dober tek!
Dokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog