Bralna urica: Prostor na skali, avtorja Kate in Jola Tampla

4. 2. 2020 Izbrisan U. 351
Za otroke
Vstop prost
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Termini
14.02.2020 (petek) ob 17:00

Poročilo o dogodku

Delavnica bralne urice za najmlajše je potekala v prostoru VeGeC Občine Hoče – Slivnica s strani obiskovalke Urške.

Današnji Valentinov dan smo posvetili tudi našim najmlajšim obiskovalcem kajti poslušali smo pravljico Prostor na skali, katero nam je pripovedovala Urška. Ob poslušanju pravljice so otroci spoznali veliko pravljičnih likov in živali kateri so krasili ilustracijo pravljice.  Po končanem branju je sledil kratek povzetek s strani otrok v obliki izdelovanja in risanja risbic pravljičnih junakov.

Kratek povzetek pravljice oz. slikanice.

Tjulnjica in njen mladič priplavata do skale. Iščeta zavetje, toda skala je polna. Na njej že živijo tjulnji in ju od daleč odganjajo: »Na tej skali ni prostora!« Naj gresta drugam, kričijo, pri njih nista dobrodošla. Bosta tjulnja našla varen dom? Vsaka zgodba ima dve plati, na srečo tudi ta …  

Ta drobna, toda pomembna in navdihujoča slikanica nosi v sebi veliko sporočilo. Ob prvem branju tjulnji prišleka odganjajo in ju pošiljajo domov. Ko zgodbo preberemo do konca, nas knjižica povabi, da jo preberemo še z druge strani. Šele takrat se nam razkrije popolnoma nasprotna pripoved, v kateri se skriva vsa lepota te knjige. Pripoved o sočutju, sprejemanju in ljubezni do drugih bitij.

 Potrebovali smo:

  • Pravljico Prostor na skali
  • A3 format velikega papirja, barvice, flumastre, barvni papir, škarje, lepilo in ustvarjalne roke.

 Končane izdelke so si lahko otroci odnesli domov.