Osrednji krajevni praznik v Hočah je Jurjevanje, ki ga vsako leto soorganizirajo Krajevna skupnost Hoče, Turistično društvo Hoče in občina Hoče-Slivnica. Praznik Jurjevanje sega v zgodovino in je praznik, ki je posvečen pomladi. Iz zgodovine lahko razberemo, da je svetnik sveti Jurij je poznan po legendi, da ubija zmaja ali kačo. Med Slovani je Jurij nadomestil pomembno pomladno božanstvo, verjetno Jarila. Jurij je prevzel mnoge lastnosti staroverskega Jarila, kot je prihod pomladi. Starejše izročilo pozna zelenega Jurija, ki je bil v predkrščanski religiji Evropejcev praznik začetka pomladi.
Za pastirje je bil to glavni letni praznik, saj so na ta dan prvič gnali živino na pašo, zato je z jurjevim povezanih mnogo verovanj in magije. Tradicija izhoda živine na prosto pa se je v današnji čas prenesla na način, da na Jurjevo blagoslovimo pomladi konje in konjenike. Blagoslov, ki ga prejmejo konji v imenu sv. Jurija, pa jih varuje čez vso leto pred poškodbami in boleznimi.
Praznik Jurjevo v Hočah vsako leto poleg blagoslova živali popestri bogat spremljevalni program, tako, da se najde kaj zanimivega za vse generacije. Letošnje Jurjevanje je bilo posebno, ker smo ga lahko doživeli na več lokacijah. 22. aprila 2018 je vse krajane prebudila budnica in oznanila začetek prazničnega dne. Uro kasneje smo se vsi zbrali pri sveti maši v cerkvi sv. Jurija v Hočah. Sledil je slovesen blagoslov konj pred Kulturnim domom v Hočah. Po svečanem dogodku pa so se vsi udeleženci zabavali ob glasbi skupine Larma in se posladkali z brezplačno malico. Najmlajši so se dričali po napihljivih igralih in se sladkali s sladkorno peno in izdelki najstarejšega medičarja v Sloveniji.
Nedeljskemu dogajanju pa so dali podlago dogodki sobote na Pohorski tržnici. V soboto 21.4.218 se je tam namreč odvijalo že, tradicionalno, 4. tekmovanje v pripravi govejega golaža. Priprave na dogodek so se pričele v zgodnjih jutranjih urah, saj traja priprava odličnega golaža preko 4 ure. Lanskoletna zmagovita ekipa Letna temperatura je vsem prijazno in radodarno povedala skrivnost za uspeh in tako odprla priložnost za zmago tudi drugim ekipam. Na tekmovanju je nastopilo 7 ekip in zmagoviti golaž so skuhali Gušteki, zaposleni na Osnovi šoli Gustava Šiliha v Mariboru. Na drugem mestu je bila ekipa Žlica apetita in na tretjem mestu klub Baza. Zmagovalci Gušteki pa so priznali, da je bila zmagovalna sestavina prvega med golaži refošk. So pa poleg golaža ponudili tudi okusne miške, ki so jih obiskovalci z veseljem pogrizljali ob klepetu s kuharji. Vsem ekipam pa je bilo skupno to, da so prišli na dogodek z namenom druženja, spoznavanj novih ljudi in okusov in predvsem praznovati Jurjev vikend v Hočah. Tekmovalci, prodajalci na Pohorski tržnici in obiskovalci so spoznali, da je Pohorska tržnica v Pivoli vredna obiska, saj je zagotovljena zabava, dobra hrana in prijazen odnos. Skupina Larma je dodala druženju in prireditvi piko na i.