Delavnica o med vrstniškem nasilju

21. 6. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 108
Izobraževanje, Razno, Za otroke, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Termini
23.06.2021 (sreda) ob 17:00

Poročilo o dogodku

V sklopu projekta Unicefove varne točke, ki deluje pod okriljem Občine Hoče – Slivnica smo s strani Unicefa Slovenije prejeli povabilo k sodelovanju  oz. ogledu ZOOM delavnice na temo nasilja med vrstniki, ki jo bodo izvedla policijska uprava Koper/Police Directorate Koper.

Delavnica je potekala v sredo, 23.06.2021 ob 17.00 uri. K sodelovanju so bili vabljeni otroci in mladinci, starši in učitelji ter ostali, ki delajo z mladimi oz. tudi občani, ki jih ta tematika zanima.

Letošnje šolsko leto je bilo drugačno, a to ne pomeni, da je minilo brez nasilja med vrstniki. Policistka Policijske postaje Koper Aleksandra Norbedo in kriminalist Sektorja kriminalistične policije Cvetko Kokalj, sta pogovorno na odkrit način predstavila težavo o nasilju med mladimi in nekatere izvršitvene oblike nasilja ter predstavila nasvete, kako prepoznati znake, da je otrok žrtev nasilja.

V živo smo lahko obema postavljali vprašanja (tudi anonimno), poleg tega pa istočasno odgovarjali na vprašanja v zoom klepetalnici.

S strani VeGeC Občine Hoče – Slivnica se zahvaljujemo za odlično predstavitev delavnice »O med vrstniškem nasilju«. Bila je ključnega pomena tako za otroke kot odrasle.