Trubarjev knjižni dan in knjižni sejem na Pohorski tržnici

Patricija K. R. 213
Termini
26.10.2019 ob 09.00

Na Pohorski tržnici se bo dne 26.10.2019 od 9.00 ure naprej, kot popestritev k ponudbi tržnice, odvijal kulturni dogodek na temo Trubarjev knjižni dan. Otroke in otroke po srcu, vabimo na poslušanje pravljice avtorice Mojiceje Podgoršek:"O MLINARJU, KI JE ZA KNJIGO MLIN PRODAL" . Zgodba govori o Primožu Trubarju, kako odrašča in potem napiše prvi slovenski knjigi.

Hkrati, pa bo potekal tudi knjižni sejem, na katerem lahko knjige zamenjate, podarite ali pa samo malo prelistate.
Vabljeni!

Poročilo o dogodku

Prelep jesenski dan je na tržnico privabil množico ljudi. K običajni ponudbi, ki je vsako soboto, smo tokrat obeležili še dan reformacije, ki smo ga poimenovali Trubarjev knjižni dan.
Na stojnici so si lahko obiskovalci ogledali Abecednik in Katekizem, ter izvedeli zanimivosti o Trubarjevem življenju. Kot popestritev za najmlajše smo pripravili branje pravljice pod krošnjami. Ker pa smo vsi po duši še vedno otroci, so se poslušanju pridružili tudi starejši in varovanci zavoda VDC Polž, ki so naši novi sovaščani.
Na stojnici, kjer je bilo možno knjige podariti , zamenjati ali pa samo prelistati, je svoje lastnike zamenjalo dosti knjig. Najhitreje so lastnike zamenjale otroške slikanice in nekaj starih knjig iz obdobja pred vojno, knjige, ki pa so ostale brez lastnikov, so dobile svoj dom na knjižnih policah "BERI ME, KO ČAKAŠ"

Dogodki v občini

Dogodki v regiji

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?