Peka domače gibanice

9. 3. 2022 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 369
Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Orehova cesta 26, 2312 Orehova vas
Termini
28.03.2022 (ponedeljek) ob 11:00

Poročilo o dogodku

Kulinarična delavnica: Peka domače gibanice

 

V sklopu tedenskih aktivnosti VeGeC OHS smo za obiskovalce centra in občane občine Hoče – Slivnica pripravili kulinarično delavnico poimenovano: »Peka domače gibanice«. Delavnica je potekala v ponedeljek, 28. 3. 2022 ob  11. uri v prostorih VeGeC Občine Hoče – Slivnica v Orehovi vasi.

 

Prav posebno kulinarično delavnico smo izvedli ob 11. uri v prostorih VeGeC OHS Orehova vas. Za obiskovalce dneva smo pripravili slastno » Domačo gibanico«, ki je bila prav posebna saj je bila narejena izpod rok domačinke iz Radizela in domačina iz Hoč. S skupnim druženje se je delavnica končala ob pripravljenem domačem čaju ter slastni sladici.

 

Za vse, sladokusce vam prilagamo današnji recept.

 

Peka domače gibanice:

 

Sestavine:

  • 375g gladke moke
  • Ena majna jedilna žlica soli
  • Ena majhna žlica sladkorja
  • Mlačno mleko
  • Polovico kvasa (Fala)

Testo zamesimo in pustimo stati 60 minut.

 

Nadev:

  • 250g skute
  • 1 jajce
  • 3 velike žlice pšeničnega zdroba
  • 3-4 velike žlice sladkorja
  • 1 kisla smetana

Pecimo na 190 stopinj C približno 30 – 45 minut.