Svetovanje in podpora pri demenci - Svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni

10. 9. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 140
Razno, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Hotinjska cesta 127, 2312 Orehova vas
Termini
14.09.2021 (torek) ob 08:30

Poročilo o dogodku


Svetovanje in podpora pri demenci - Svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni 
Datum: 15.09.2021

V sklopu delovanja Večgeneracijskega centra Občine Hoče-Slivnica ter sodelovanju z zavodom Aloja smo današnji dan 15.09.2021 ob 8.30 uri namenili Svetovanju in podpori pri demenci – Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni.

Mesec september je od leta 2011 Svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni. V tem mesecu po vsem svetu potekajo dejavnosti ozaveščanja javnosti o demenci.

Tema letošnjega Svetovnega meseca je Pravočasna diagnoza.

V občini Hoče-Slivnica si prizadevamo ozavestiti ljudi, tako da bodo ti zaznali prve znake demence, ki jo povzročajo različne bolezni. Spodbujali jih bomo, da prepoznajo demenco in Alzheimerjevo bolezen, da bodo znali poiskati informacije, nasvete, podporo in poti do pravočasne diagnoze. Med pandemijo je bilo po vsem svetu moteno prepoznavanje in diagnosticiranje demence, čeprav najnovejše raziskave kažejo, da prav COVID-19 lahko pospeši nastanek demence ali pa poveča tveganje zanjo. Zato je pravočasno prepoznavanje opozorilnih znakov ključnega pomena in je dolžnost vsakega od nas, da v svetovnem mesecu Alzheimerjeve bolezni povečamo zavedanje o demenci in se spopademo s stigmo, ki jo še vedno obdaja.

Spoštovani občani za vas smo, da vam pomagamo v obliki doprinosa Demenci prijazne točke. V kolikor potrebujete napotke, pomoč, strokovno rešitev srečevanja z boleznijo demence ste vljudno vabljeni v VeGeC Občine Hoče – Slivnica ali na prihajajoče Alzheimer Caffeje ali svetovanja, ki jih bomo prirejali s sodelovanjem zavoda Aloja na različnih lokacijah občinskih Krajevnih skupnosti.