Malica, sestavljena solata s tofujem
Patricija K. R.
78
Kulinarika, VeGeC - večgeneracijski center
Rogoška cesta 60, 2204 Miklavž na Dravskem polju
Trajanje
Začetek: 17.12.2020
Zaključek: 31.01.2021
Malica za tiste dni, ko nam meso ne diši, solata s tofujem.
Za solato lahko uporabimo sestavine po želji, mi pa vam danes ponujamo solato s:
Tofujem, rdečo lečo, krompirjem, ohrovtom, belim in rdečim zeljem, rukolo, ajdovo kašo, porom in koruzo.
Krompir, ohrovt, lečo in ajdovo kašo skuhamo, ko so sestavine ohlajene jih primešamo k svežim sestavinam, seveda pa vse prej narežemo na grižljaj velike kose.
Tudi tofu narežemo na grižljaje velike kocke, jih popečemo na olivnem olju, poskrbimo, da so pečeni iz vseh strani - dokler ne dobijo zlato rjave barve. Med praženjem ga posolimo in popopramo, svež tofu nima lastnega okusa, se pa navzame drugih, zato je za mariniranje priporočljiva uporaba začimb.
Ko imamo vse sestavine jih združimo, začinimo po želji in premešamo.
Dober tek!
Vir recepta in fotografija: London Stret Food Maribor