Otroška delavnica Učenje čarovniških trikov

1. 6. 2021 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 205
Izobraževanje, Za otroke, Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Pohorska cesta 15, 2311 Hoče
Termini
06.07.2021 (torek) ob 10:00
07.07.2021 (sreda) ob 10:00
08.07.2021 (četrtek) ob 10:00

Poročilo o dogodku

1. Delavnica "Učenje čarovniških trikov - 06.07.2021 - Bohova

Današnji dan je (od 10.00 do 11.00 ure) bil namenjen delavnici »Učenje čarovniških trikov« na kateri so se otroci odlično zabavali. Na lokaciji športnega parka v Bohovi smo se srečali tako mlajši kot starejši in obudili spomine na čarovniške igre ter trike.

Skozi čarovniške prikaze smo dodatno obogatili svoja znanja pri različnih motoričnih vajah in spominu skozi obogatitve nekaj trikov. Današnjo druženje je obogatilo tudi sončno vreme, ki nam je polepšalo ta dan.

Z vami delimo čarovniški trik, ki nam ga je izdal Sam Sebastian. Pri tem boš uporabil zakone fizike za neverjeten magični učinek! Vse, kar potrebuješ, je kozarec, vodo, list papirja ter flomaster, barvico ali kemični svinčnik. Priporoča se tudi, da trik izvajaš doma pred ogledalom, da boš povsem siguren vase.

List papirja z označeno puščico nasloni na mizo ali v našem primeru kovček ter pred puščico postavi visok kozarec. Gledalce vprašaj v katero smer je obrnjena puščica, ki je bila v našem primeru v desno. Nato v kozarec nalij vodo in poglej ga hokus pokus puščica je obrnjena v levo smer. In ne pozabi tvojo skrivnost NIKOLI NE IZDAJ GLEDALCEM!

2. Delavnica "Učenje čarovniških trikov - 07.07.2021 - Hoče

Prečudovit dan nas je čarovniško in otroško povezal. Skupaj s čarovnikom Sam Sebastianom smo izvedli čarovniški program, ki je obogatil ta čudovit sončen dan.

Čarovniška predstava je potekala od 10.00 do 11.00 ure na lokaciji otroških igral v Hočah. Skozi neverjetne čarovniške in zabavne trike nas je popeljal čarovnik v svet sanj in doži-vetij. Z nami je bil tudi Rudi pomočnik čarovnika, ki je poskrbel za nasmeške na obrazu.

Z vami delimo prekrasne utrinke današnjega druženja.

V imenu VeGeC Občine Hoče – Slivnica se zahvaljujemo Sam Sebastianu za neverjetni čaro-vniški program, ki nam je prav vsem pričaral nasmeške na obrazu. Bilo je čudovito.

3. Delavnica "Učenje čarovniških trikov - 08.07.2021 - Hotinja vas

V sklopu projektov Las lastovica so se pripravile različne medgeneracijske delavnice, ki bodo potekale na različnih lokacijah po Občini Hoče – Slivnica.

Otroški nasmehi na obrazu in čudovit dan. Nepozabno je bilo ponovno druženje s Čarovnikom Sam Sebastianom. Otroško veselje je nekaj najlepšega. Prav posebno čarovniško dogajanje je ponovno vzpodbudilo otroke k čarovniškem znanju. Na lokaciji Hotinje vasi v neposredni bližini ribnika smo ob 10.00 uri preživeli iskriv dan.

S čarovniškimi triki smo ugotavljali kateri čarovniške karte je potrebno skriti ali ne skriti, da bi svojemu prijatelju pokazal pravi čarovniški trik. Kako lahko prstan potuje po vrvici in kako nas ne poznavalce naučiti magičnega HOKUS POKUSA, da stvar vidimo ali ne vidimo. Bilo je veselo in zabavno.

Hvala Sam Sebastian za nepozabno druženje.