Kulinarični recept Martinove gibanice
Na današnji dan smo za vas pripravili poseben kulinarični recept slastne Martinove gibanice.
Za 4 osebe potrebujemo:
Za testo potrebujemo
500 g moke 20 g kvasa 3 žlice sladkorja 50 g masla 2 kosa rumenjaka 3 dcl mleka 0,5 dcl belega vina 1 žlička soli
Za nadev
600 g skute 400 g kisle smetane 4 jajca 150 g sladkorja 1 zavitek vanilin sladkorja 100 g rozin
Za preliv
300 g kisle smetane 1 jajce 1 žlica masla za namestitev pekača Iz sestavin za testo zamesimo kvašeno testo, ki ga pustimo vzhajati pol ure. Sestavine za nadev v posodi premešamo. Vzhajano testo razvaljamo v velikost, ki je nekoliko večja od pekača in nadevamo z nadevom. Robove zavihamo preko nadeva in gibanico prelijemo s prelivom.
Gibanico pečemo v pečici ogreti na 200 °C 30 minut. Nekoliko jo ohladimo in pred postrežbo posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek! |