Svetovanje in podpora pri demenci

5. 11. 2019 VERONIKA T. (Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica - VeGeC) 523
Za zdravje, VeGeC - večgeneracijski center
Bohova 2/a - Večnamenski objekt Bohova, 2311 Hoče
Termini
26.11.2019 (torek) ob 16:00
18.02.2020 (torek) ob 17:30
20.02.2020 (četrtek) ob 17:00

Poročilo o dogodku

Dne 18.02.2020 in 20.02.2020 smo ponovno izvedli predavanje oz. svetovanje podpre pri Demenci, ki se je odvijalo na lokaciji Društva upokojencev Slivnica ter v prostorih PGD Bohova v sejni sobi. Krajane in krajanke smo osveščali o nasvetih in napotkih kako se srečevati z boleznijo demence. Hvaležni in počaščeni smo, da so dogodki in svetovanja lepo obiskani s strani naših občanov.

Spomin običajno razumemo kot zmožnost, da si dogodke zapomnimo in jih kasneje prikličemo v zavest, vendar pa je veliko več. Strokovnjaki pravijo, da imamo v možganih zabeleženo prav vse, kar smo kdaj doživeli, tudi če se tega v nekem trenutku ne moremo spomniti. Spomin je nujno potreben za vsakdanje življenje, vendar se včasih sploh ne zavedamo, da ga neprestano uporabljamo. Brez spomina ne moremo priklicati preteklih dogodkov, shranjevati informacij in jih uporabljati ter načrtovati svoje prihodnosti.

S strani VeGeC Občine Hoče - Slivnica se zavedamo, da se ob bolezni kakršna je demenca v veliki meri bolniki in sorodniki prepuščeni sami sebi. Zato si želimo, da se o takšnih zadevah tudi spregovori v obliki svetovanja in podpore.

Zavodu Aloja se zahvaljujemo za pristop v obliki svetovanja in napotkih pri preteklih in prihajajočih dogodkih, ki smo jih in jih bomo izvajali v Občini Hoče - Slivnica. Prav tako se zahvaljujemo DU Slivnica in PGD Bohova za gostovanje v njihovih prostorih.